Worden we wijzer of gewoon oud?

Worden we wijzer of gewoon oud?

Het voelt als de dag van gisteren. Keihard wijntjes naar achteren gooien, dansend in de club, waggelend over straat naar huis. Ach ja. Mooie tijden. Nu bestaat het leven uit huishouden, yoga, koken, en werk. Ik hoor je al denken; wordt dit verhaal nou getypt door een 40 jarige huismoeder? Ik moet je toch echt teleurstellen. Het is nog steeds de 24 jarige ‘Dat Blondje’.

De afgelopen week begon ik er over na te denken. Wat is het leven in zo’n korte tijd drastisch veranderd. Het wilde vrijgezellenleventje is ingeruild voor een braaf leventje waar koken, werk, en filmpjes kijken centraal staat. Maar halleluja, ik ben niet de enige. I hope…

 

“VANAVOND GAAN WE HE-LE-MAAL LOS”

“O, maximaal!”

“Net als vroeger! Woop woop!”

“BETER DAN VROEGER”

Na een hectische week op werk waren we er écht aan toe. Als 16 jarige meisjes zaten we te springen om weer eens keihard te feesten.  Die avond zouden we wel even Utrecht laten zien hoe feestbeesten zich gedragen. Van te voren gezellig samen een quinoa salade nuttigen. Heerlijk! Moeten wel op onze lijn blijven letten hè. Geen tijd voor een drankspelletje, belangrijke dingen moesten nog even besproken worden.

Het was 23.00 uur toen we de eerste kroeg indoken. Een schattige, kleine kroeg waar het lekker druk was. Oef. We wurmen ons door de menigte heen en vinden uiteindelijk een klein hoekje waar wij ons even gingen nestelen. Een klein cirkeltje was gemaakt, zodat we toch ons diepzinnige gesprek konden voortzetten. Ondertussen zat ik lekker van mijn wijntje te nippen. Shotten zou gewoon zonde zijn… het smaakt juist zo lekker!

Ondertussen begon ik mij een beetje te irriteren aan al dat geduw om mij heen. Zucht, poging tot dansen doen dan maar. Beetje met de heupjes naar links, beetje met de heupjes naar rechts. Sexy als altijd. Maar goed, na een paar keer met de heupen wiebelen vond ik het weer mooi geweest. De muziek was het net niet die avond (en pff, het was iets vermoeiender dan ik mij kon herinneren). Dan maar lekker een krukje pakken en verder praten met mijn vrienden. Is toch veel gezelliger? Ondertussen was het alweer 01.00 uur. Betrapte ik mijzelf nou op een kleine gaap? Onacceptabel! Op naar de volgende kroeg.

Klein stukje lopen tot we bij de volgende kroeg aankwamen. O nee hè, waren die rijen vroeger ook al zo lang?

“Eerder we binnen zijn gaat het al bijna sluiten”

“Zal ook wel mega druk zijn binnen”

“Ja inderdaad. Zonde van de avond eigenlijk”

Na de vele smoesjes keken we elkaar aan… Koffie? HELL YEH!

Wat is er gebeurd? Dat Blondje, die vroeger bekent stond om haar wilde haren en non-stop dans moves ligt nu om 01.30 uitgeteld op de bank in een rustig kroegje. De persoon die vroeger nooit nee zei tegen een shotje in de bar, probeert nu het recept uit te vogelen van die overheerlijke Soy Chai Tea Latte (serieus, je MOET die van Stan&Co eens proberen!).

Het is eng, maar ik ben bang dat we er toch eens aan moeten geloven: we worden volwassen. Een vaste baan verandert je leven gewoon drastisch. De weekenden zijn heilig geworden en een kater hebben kan gewoon echt niet meer. Die vrije tijd hebben we te hard nodig! Niet langer meer tot 3 uur s’nachts TV kijken en slapen tot 14.00 uur s’middags, maar keurig om 22.00 uur in bed met de wekker voor 06.00 uur s; ochtends. Een gezonde hap in plaats van een pasta pesto uit een potje. Push-ups en yoga in plaats van pullen bier drinken tijdens de biercantus.  Ik voel mij fit en gezond… en hallo, ik heb (eindelijk!) iets wat de oude ik niet had: MONEY!!!

Dus wat is het… worden we wijzer of gewoon oud?!

 

Eén gedachte over “Worden we wijzer of gewoon oud?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)