Weg in eigen land met design & natuur – B&B Hotspot

Weg in eigen land met design & natuur – B&B Hotspot

Lekker helemaal tot rust komen. Weg van alle hectiek.  Natuurlijk, de wereld is prachtig en zeker de moeite waard om tot het laatste steentje te ontdekken. Alleen pff, dat reizen kost klauwen met geld én neemt zoveel tijd in beslag! Daarom keer ik ook graag eens naar de wonderen (beetje overdrijven mag) van ons eigen landje. Met de dure en drukke kerstdagen achter ons klinkt een goedkoop weekendje peace and quiet ineens niet zo verkeerd. Nu kan je natuurlijk een hotel opzoeken, waarbij je in één van de mooie kamers verblijft en vanuit daar op pad gaat.  Alleen zo kom je natuurlijk niet in die volledige zen  modus. Nee. Daarvoor moet je reizen naar Bed & Breakfast PUUR ENZO in Friesland.

DSC_4350
Een persoonlijke touch
Begin 2016 kwamen natuur en design samen toen Esther (eigenaresse) huisje PUUR ENZO in het leven riep. Een eigen boshuis in de prachtige omgeving van Makkinga.  Het geblaat van de schaapjes in het weiland, het kabbelende water van rivier de Tjonger, en de geur van verse Illy cappuccino. Word je niet al helemaal rustig van die gedachte alleen? Exactly. Ik was in ieder geval verkocht. Na een onwijs drukke periode op werk deed ik dan ook niks liever dan met de auto naar het Noorden afreizen. Na een klein uurtje in de auto werd ik warm onthaalt door Esther, een ontzettend vriendelijke, gezellige vrouw.  Vervolgens kreeg ik de sleutel van het huisje. Mijn huisje voor het weekend. Heerlijk! Dat vind ik nou altijd leuk aan B&B’s: persoonlijk met een huiselijke touch. No wonder dat Bed & Breakfasts zo populair zijn tegenwoordig.
DSC_4366
Overleven in stijl
Bij een boshuisje denk je ongetwijfeld wat ik ook denk: veel hout, oubollig, en wellicht een hooibaal of twee in de hoek. Niet iets waar ik erg wild van word, maar dat was voor mijn gevoel bijna vanzelfsprekend als je de natuur in gaat. Gelukkig weet Esther het één en ander van design en toverde dit huisje om tot een gezellige, stylishe woning. PUUR ENZO is van alle gemakken voorzien. Denk hierbij aan een volledig ingerichte keuken met o.a. een Illy espressomachine – erg belangrijk als je wilt overleven in de natuur!- en vaatwasser, een heerlijke tweepersoons boxspring, en een luxe badkamer. Binnen no time heb je een thuis gevoel door de gezellige inrichting en mooie design elementen. Daarbij kan je genieten van de omgeving vanaf jouw eigen veranda met tuin.DSC_4386
Sssst
Alle stress en drama van het werk kon ik volledig achter mij laten. Zo werd ik in de ochtend wakker van niks meer dan mijn vriend’s gesnurk en de vogels bij het raam. Met een zelfgemaakte cappuccino in mijn hand nam ik plaats aan de tafel en nam een angstwekkende staar-naar-buiten positie aan. Ik trok mijn schoenen aan en besloot een stuk te lopen langs het water (de Tjonger). Dat klopt, zonder douche #PuurTess. Wat een rust! Grappig eigenlijk dat ik als 25 jarige al zo kan genieten van volledige rust. Ik dacht dat het iets voor de oudere generatie was. Wat blijkt? Volgens Esther zijn de meeste bezoekers allemaal rond de 30! Ruik ik hier een nieuwe trend? 20160213_BSNF_14_DSC2076

De rust, vriendelijke gastvrouw, prachtige omgeving, en een stylish verantwoord huisje. Ik ben verkocht! Wil jij ook graag helemaal zen worden, een moderne Expeditie Robinson zijn, of ben je gewoon onwijs nieuwsgierig naar het huisje? Neem dan eens een kijkje op de website PUUR ENZO.

Puurenzo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)