Verplicht hard feesten met Oud & Nieuw

Verplicht hard feesten met Oud & Nieuw

In oktober hoor je al het één en ander al rommelen; ‘Weet jij al wat je gaat doen met oud en nieuw?’. Zucht, ik moest er nog niet aan denken! Langzaam vliegen er al enkele early-bird tickets van de oud en nieuw feesten (die ik absoluut NIET mag missen) voorbij op mijn laptop schermpje. Nu waren de tickets van mijn vaste kroeg gelukkig nog maar 35 euro.

Ik zeg natuurlijk nooit nee tegen een mooi feestje. Toch vind ik dit jaarlijkse evenement toch niet zo geweldig als het zou moeten zijn. En dan vooral de nadruk op ‘moeten’.  Elk jaar voel ik een druk om aanwezig te zijn op het grootste feest met een gigantische groep vrienden om mij heen en alcohol in overvloed ons lichaam in glijdt. Nadat de early-birds binnen enkele weken al waren uitverkocht werd de druk groter. Shit, ik moet snel een ticket halen of ik kom nergens meer binnen de 31e! Paniek paniek!

Vroeger had ik altijd de angst om alleen te zijn met oud en nieuw. Op mijn 17e had ik met een vriendin afgesproken om een keertje niet naar een feest te gaan, maar gezellig met z’n tweeën het nieuwe jaar in te gaan. Dat was al een big deal, aangezien wij eigenlijk de enige waren die dit deden. Ach, ik had er wel zin in! Het was 31 december, oudejaarsdag. Ik was mij al helemaal mentaal aan het voorbereiden voor de grote avond tot ik ineens een berichtje op mijn telefoon zag binnen komen: “Ik heb een kaartje gekregen voor een feest, dus kan vanavond niet meer afspreken”. Autch!

Dit betekende maar één ding… Oud en nieuw zou ik bij mijn ouders vieren (die om stipt 01.00 uur al in bed lagen)… Helemaal alleen. Met een klein traantje in mijn oog zette ik een aflevering Sex and the City op waarna ik op de bank in slaap viel… *Snik*


Eigenlijk was het gewoon een standaard avond. Toch was de gedachte dat jij niet ergens dronken op de bar stond de dansen was echt killing!

De jaren erna toch maar 45 euro voor een kaartje betaald om vervolgens in een overvolle kroeg te staan met je vrienden. Tuurlijk was het op en top gezellig, maar was deze avond nou echt de mooiste avond van het jaar? Absoluut niet! Maar ach, ik volgde wel de ongeschreven regel: keihard feesten met oud en nieuw.

Dus een geweldig feest is één eis voor een geslaagd oud en nieuw. Maar dan hebben nog puntje twee; een grote (vrienden) groep om je heen. Oké, ik moet toegeven… alleen oud en nieuw vieren is niet het meest gezellige idee. Maar betekent dit dat jouw oud en nieuw alleen geslaagd is wanneer je een grote groep onbekenden om je heen hebt staan? Dat Blondje houdt absoluut van socializen, begrijp mij niet verkeerd, maar je kan op zo’n avond je kont niet keren of er staat weer een dronken aap voor je neus. En probeer maar eens jouw drankje van de bar naar je vriendengroep te brengen zonder de helft te morsen. Zonde!

Laten we dan ook meteen de laatste must van een succesvol oud en nieuw niet vergeten: de kus om middernacht. Je ziet het in de films, je leest het in boeken, je droomt er elke nacht over… de befaamde kus om middernacht. Een paar minuten voor tijd zie je de stelletjes al naar elkaar toe schuifelen. Het aftellen is begonnen… Ja, je moet toch iets doen om twaalf uur? Je kan daar niet stil voor je uit staan staren. Maar jij hebt geen vriend(in)? Wat moet je nu? De kriebels razen door je lichaam. Vijf… Vier… Drie… Twee… Eén…

Hmm, misschien was het zoenen niet zo’n succes. Ongetwijfeld dat je om 00.01 uur vast zit in een eindeloze parade van Nederlandse ‘drie kussen op de wang’ of een ongemakkelijke high fives. Ach, laten we die er toch maar inhouden. In je eentje staan springen staat ook weer zo zielig (trust me).

Klaar met die verplichtingen! Dit jaar doe ik het anders! Die 45 euro stop ik terug in mijn portemonnee, want vanavond zullen jullie mij niet in de kroeg zien. Heerlijk met een aantal vrienden thuis zitten met wat alcoholische versnaperingen in de hand. Beetje van het vuurwerk en het gezellige gezelschap genieten. Wat nou verplichtingen? Geen stress om kaartjes, geen overvolle kroegen, geen paniek… O yes, ik ben klaar voor het nieuwe jaar!

 

Ik wil jullie graag een heel gelukkig nieuwjaar toewensen! Jullie hebben mijn jaar een top jaar gemaakt:)
Op naar een nieuw knallend jaar, Dat Blondje style!

 

Volg jij Dat Blondje al op Facebook, Instagram, Twitter, en Pinterest? Nee? Waar wacht je dan nog op!

4 gedachten over “Verplicht hard feesten met Oud & Nieuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)