Verkouden mannen stellen zich wél aan!

Verkouden mannen stellen zich wél aan!

Kreunen, steunen, en ó zo dramatisch. De vriendinnen worden direct – niet geheel vrijwillig- omgetoverd tot moeder wanneer het vriendje met een verkoudheid op de bank ligt. Ik durf met zekerheid te zeggen dat alle vrouwen het met mij eens zijn: Verkouden mannen stellen zich aan!

Mijn vriend is goed op de hoogte van mijn mening over die zogeheten mannengriep. Vol trots stuurde hij mij enkele dagen geleden een print screen van een Telegraaf artikel “Verkouden man stelt zich niet aan”. Met een big smile kon hij eindelijk bewijzen dat zijn houding bij de kleinste niesbui alles behalve dramatisch was. Natuurlijk ben ik het hier niet mee eens.

Door het vergrote testosteron gehalte van de mannen tijdens de pubertijd zijn zij vatbaarder voor griepsymptomen. Dit leidt dan sneller tot deze mannengriep. Het betekent ook dat een griepje een stuk harder aankomt bij de mannen dan bij vrouwen. Nu hebben wij, de vrouwen, gelukkig een flinke hoeveelheid oestrogeen is ons lichaam. Dit beschermt ons niet alleen beter tegen griepsymptomen, maar helpt ons ook sneller herstellen.

Oké, het is dus (volgens de Telegraaf) wetenschappelijk bewezen dat de griep harder aankomt bij mannen dan bij vrouwen. Maar is dit dan een reden om al kreunend op de bank te schreeuwen dat je stervende bent?

In mijn ogen verloopt het ziek zijn van de mannen altijd in fases.

De eerste fase is overdreven ziek, zwak, misselijk gedragen, maar volhouden dat ze absoluut niet ziek zijn. Hij is stoer en sterk, alsof hij ooit ziek zou worden. Deze houding verloopt na een korte tijd al snel over naar de ‘oké, misschien voel ik mij toch niet 100% fit’.

Dit is de tijd dat de vriendinnen al snel in de moederrol vallen en zeggen “Ga maar lekker liggen. Wil je een kop thee en wat vers fruit?”, oftewel hét teken voor de man om zich helemaal te laten gaan. Fase 3. Drama. Aan zelfmedelijden geen tekort in deze ronde. Zou hij ooit weer op kunnen staan? Of misschien even douchen? Ben jij gek, straks valt hij nog flauw!

Als jij net als ik ben, floept er af en toe wel eens een “stel je niet zo aan” uit. Big suprise, dit wordt niet zo gewaardeerd door het mannelijke ego. ‘Wanneer is de laatste keer dat ik ziek was?’ en ‘Dit verdien ik niet!’ (Fase 4).

Een dag of twee/drie later is hij hersteld en zit weer fanatiek te schelden en juichen achter zijn Playstation. ‘Ziek? Ach, misschien was ik een beetje zwakjes, maar dat is alles’. Zucht.

Voel je je een beetje zwakjes? Who cares. Neem wat extra vitamientjes en knallen op werk! Op dit punt ben ik trots op alle vrouwen die met zo’n attitude omgaan met een verkoudheid. You go girl! En mannen… sjah. Stel je niet zo aan 😉 

 

Volg Dat Blondje ook op Facebook, Instagram, en Twitter!

Heb je genoten van dit bericht? Wees niet verlegen en deel dit artikel op Facebook, Google+ en/of Twitter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)