Status onbekend

Status onbekend

Scharrel, kwarrel, prela, rela, one night stand, kennis,  fbo, fuckbuddy – zucht, sinds wanneer is daten zo ingewikkeld geworden? Op een gegeven moment wist ik niet eens meer of ik mijn vriend al officieel mijn “boyfriend” kon noemen. Is het de Facebook status dat het zo officieel maakt of moeten we op een bepaald punt maar gewoon aannemen dat we in een relatie zitten?

Het is ongelooflijk hoe ingewikkeld het daten is geworden de afgelopen jaren. En dan heb ik het niet over de date zelf, wat gewoon een simpel combinatie is van flirten, small talk, en misschien wat lichamelijke beweging (als je weet wat ik bedoel, knipoog knipoog), maar over het hele gedoe eromheen.

Zoals vele vrouwen, praten mijn vriendinnen en ik regelmatig over mannen, van sexy celebs als Theo James tot de mannen waarmee we daten. Alle gedetailleerde feitjes over “onze” mannen zijn altijd een goed vermaak middel tijdens onze ladiesnights.

Eén van de meiden uit deze vriendinnengroep is al een tijdje aan het daten dezelfde gozer. Een knappe vent waarmee ze veel lol heeft. Na een paar weken was het tijdens één van onze ladiesnights aan ons de taak om toch even te vragen wat nou de status was van die relatie. Ja, het was tijd voor de gevreesde “So, where is this going?” vraag. Na een ongemakkelijke pauze en een lange ‘uhhh’ kregen wij een uitgebreid verhaal over de relatie.Hierbij viel mij op dat het woordje ‘officieel’ regelmatig te sprake kwam. “We hebben officieel niks, dus hij mag officieel gezien gewoon met andere vrouwen wat doen” – waarbij je haar smile langzaam zag verdwijnen.

Hierbij kreeg ik wat vraagtekens boven mijn hoofd. Wanneer veranderen de dates ‘met die leuke gozer’ in de dates ‘met mijn vriend’? Is het de verandering van ‘single’ naar ‘relationship’ op Facebook dat het woordje ‘officieel’ zo officieel maakt?

Oftewel; wat is de regel voor een relatie status?!

 

Foto: dutchcowgirls.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)