Ontdek Milano – Apertivo crawl, cocktails, top sfeer!

Ontdek Milano – Apertivo crawl, cocktails, top sfeer!

Afgelopen weekend heb ik mogen genieten van de prachtige stad Milaan in Italië. Ik zal je dit keer niet lastig vallen met alle zoet sappige verhaaltjes over mijn romantische ervaringen met mijn vriend *zwijmel zwijmel*. Nee, dit keer ga ik je DE tips geven die er voor zullen zorgen dat je jouw tijd in Milaan tot in de details perfect zal zijn.

1. Vervoer
Wow, het was echt onmogelijk om online een gebruiksaanwijzing voor het openbaar vervoer te vinden. We vlogen met Ryanair van Eindhoven naar Malpensa, Italië. Dit betekende dat we sowieso nog een half uur tot uur moesten reizen om bij ons hotel in Milaan te komen. Na een kleine research kwamen we er achter dat een taxi belachelijk duur is, minstens 70 euro voor een ritje. Dus OV was het plan. Google Maps was in dit geval not helping. Omwegen en veel overstappen was hun advies. Gelukkig was mijn (Nederlandse, maar in Milaan wonende) buurvrouw in het vliegtuig erg behulpzaam en hielp ons een stukje op weg.

Dus what to do als je naar en binnen Milaan wilt reizen?
– Van Malpensa Airpoirt naar Milaan (en terug): Wanneer je op het vliegveld van Malpensa naar de bussen loopt zie je direct twee stops voor transfers naar Centrum Milaan. Een kaartje hiervoor kost 10 per persoon. Je bent vervolgens 45 minuten met de bus onderweg en wordt afgezet bij het trein – en metro station van Milaan Centraal.

– Binnen Milaan: METRO! Wat een genot is die ondergrondse. Ons advies; koop een dag ticket! Hiermee kan je tot middennacht onbeperkt ondergronds reizen binnen Milaan voor maar 4,50 per persoon. Een echte must voor onze Nederlandse portemonnees.

2. Wat zijn de must go to places?
Wij zijn zelf niet zo cultureel ingesteld, dus voor die informatie zit je verkeerd bij  Dat Blondje. Maar wil je ontspannen, genieten, gezelligheid en veel cocktails, dan heb ik de perfecte top 3 van must go to places voor jou!

Parco Sempione
Een gigantisch en super gezellig park waar je samen met de Milanese kan genieten van de zon met een lekker muziekje  op de achtergrond. Onmisbaar is het gigantische Museo D’Arte Antica, een prachtig gebouw waar je gratis doorheen kan lopen – op het museum gedeelte na. Voor het park is een straat gevuld met een internationale markt. Het toppunt van sfeer! Kraampjes met heerlijk eten, van BBQ voor de mannen tot mega pannen vol met paella, en (onze favoriet) cocktails, waaronder een half liter glas Sangria. Ook kan je nog even gedag zeggen bij onze Hollandse vrienden van de poffertjes kraam.
Metro halte: Cairoli Castellomilano markt

– Duomo
Moet je even de familie laten zien dat je toch wel een beetje cultuur hebt gesnoven, dan is een selfie  bij de Duomo niet te missen. Deze prachtige kathedraal is zeker een fotootje waard. Dit is meteen ook het centrum van Milaan (LET OP! Dus NIET de metro halte ‘Milano Centrale’). Als je langs de kathedraal loopt kom je al meteen terecht in een gigantische winkelstraat. Van de dure merken als Fendi en Ferrari tot de favoriet van studenten; Bershka en Pull & Bear.
Metro halte: Duomo

milano

– Apertivo crawl in de Navigli District
Onze absolute favoriet dit weekend was de apertivo crawl. In Milaan is namelijk het de gewoonte om vanaf 19.00u de cocktail prijs van 8 euro naar 10 euro te verhogen. Wat is hier nou zo leuk aan, Dat Blondje?  Een buffet van gratis hapjes bij je cocktail, dat is er zo geweldig aan! Elk restaurant biedt s ’avonds een apertivo ‘Happy Hour’ aan. Een echte aanrader is om een zogenaamde Apertivo crawl te doen, een soort kroegentocht met lekkere hapjes en overheerlijke cocktails. Je gaat hierbij van restaurant naar restaurant, bestelt een cocktail en geniet van de apertivo’s. En waar kan je dit nou beter doen dat in de Navigli District. Hierbij heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht op het Naviglio Grande Canale. Je proeft direct de Italiaanse sfeer.
Metro halte: P.TA Genova FS

milano canal

 

Milano es fantastico! Geniet er dus vollop van 🙂

 P.s. Vergeet vooral niet om te genieten van de echte hemelse italiaanse gelato (ijs)! Die extra kilo’s zijn het helemaal waard.

 

Eén gedachte over “Ontdek Milano – Apertivo crawl, cocktails, top sfeer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)