De Ongewenste Sauna ontmoeting

De Ongewenste Sauna ontmoeting

Alweer een jaar of 2 geleden vertelde ik jullie over mijn eerste sauna ervaring: De eerste stappen van een sauna maagd. Sindsdien zijn mijn vriend en ik vaste bezoeker geworden van sauna’s als Thermen Bussloo en Veluwse Bron. Een massage hier, een dompelbadje daar. ik word er weer helemaal wild van als ik eraan denk. Zoals je je ongetwijfeld kan herinneren was ik in het begin een bang schaapje, die haar ochtendjas nog niet eens op een kiertje wilde hebben. Een paar uur later – Ja, een paar uur maar – huppelde ik in de blote billetjes over het terrein. Who cares wie mij zo zag?! Ik ken die mensen niet en zal ze hoogstwaarschijnlijk ook nooit meer zien.

Tot op 1 dag…

Het is onderhand alweer een aantal maanden geleden, maar ik heb nu de kracht gevonden om het verhaal te delen. De angst, hartkloppingen, zweetaanvallen… het komt weer helemaal terug bij de gedachte alleen.

We hadden een dagje Veluwse Bron op de planning staan op een zonnige dinsdag afgelopen zomer. Zoals altijd begonnen we onze sauna trip in ochtendjas met een kopje cappuccino. We maken dan altijd even een klein plan van aanpak; waar gaan we als eerste naar toe? Nadat we de laatste klodder schuim uit ons kopje hebben gelikt (sorry, not sorry) stonden we op en liepen we richting de eerste sauna.  LETS DO THIS.

Tot we ineens achter ons een mannelijke stem hoorden…

“ARJEN!”

“TESS!”

Image result for shock gif

Als je iets niet wilt horen in de sauna is het een mannelijke stem die je naam roept! Daar kan gewoon niks positiefs uit voorkomen. Honestly. Ok, wellicht als Theo James ineens mijn naam roept, maar dat is een verhaal apart.

Wij keerden ons om en zagen twee vrienden van Arjen op het terras zitten. Twee vrienden… van mijn vriend… Je kan je voorstellen dat ik mijn badjas ineens een stukje strakker om mij heen knoopte. Twee top gasten hoor, dus daar geen slecht woord over te zeggen. Alleen WHY?! Waarom moesten zij juist die dag naar de sauna?

Related image
Na een beleefde “hoi” floepte er al snel uit dat ik niet helemaal wild werd van het idee dat ze mij straks in een Eva kostuum zien rondhuppelen. Gelach en veel ge-“ajoh” kwam naar voren. Not helpful at all. Uiteindelijk gingen Arjen en ik toch maar richting een sauna. De mannen hadden aangegeven dat ze wel de andere kant opgingen. Halleluja!

Eenmaal in de sauna ging ik weer horizontaal op de bank en sloot ik mijn ogen. In plaats van wegzinken in mijn fantasie wereld kwamen de vele gedachtes naar boven. Tess, gewoon niet aandenken. De kans dat ze nu binnen komen is aanwezig. Ok, en dan? Ga ik bewegen? Moet ik rechtop zitten? Ugh, ik kan dan toch niet de hele tijd mijn buik inhouden? En boobs… O god, ze gaan echt alles zien.

Image result for what to do what to do gif

Ineens hoorde ik de deur van de sauna open gaan. “ O god, o god, o god,” fluisterde ik. Automatisch gingen mijn benen iets dichter bij elkaar en lagen mijn armen ineens op mijn boobs. Ik durfde niet te kijken. Ineens begon 1 van de binnenkomers te praten. Thank god… een vrouw! Eeeeeen, ik ging wil in de chill positive.

Zo ging het eigenlijk bij elke sauna, maar gelukkig was het moment een paar uur later nog steeds niet gekomen. Toen we onze badjas net over ons heen hadden getrokken, kwamen we de mannen tegen. Ze vertelde dat hun bezoek aan de sauna voorbij was en zo naar huis gingen. Oef, nu moest ik mijn happy-dance even onder controle houden. Je hebt het overleefd Tess… Het is nu over.

Image result for its over gif

4 gedachten over “De Ongewenste Sauna ontmoeting

    1. Helaas helaas, Jan, het is de waarheid! En na zo’n ongelooflijk, ongemakkelijk ontmoeting kan je: huilen, lachen, met dingen gooien, OF je gaat de awkwardness van je af schrijven. Ik ging voor een combinatie; Check, check, dubbel check!

      1. ok, dan leg ik uit wat ik onlogisch vind. Wat ik mis, ik mis de reaktie van je vriend, had hij dezelfde ongemakkelijke ervaring, meer of veel minder zelfs. Ik kan me voorstellen dat jij denkt , ach, ik ken al die mensen niet, maar is dat voor je vriend ook zo? Uit eerdere verhalen lees ik dat het serieus is met je vriend, in dit verhaal komt hij nauwelijks voor, dat vind ik vreemd. Op zijn best heb je hem toestemming gevraagd dat hij in dit verhaal nauwelijks voor komt.

  1. Hahah wat grappig en herkenbaar beschreven😂 ! @ Jan Krosenbrink, ik ken je niet maar je reactie slaat echt helemaal nergens op! Ik zou zeggen …doe maar normaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)