Mijn quaterlife crisis

Mijn quaterlife crisis

Jeetje. 25 jaar. Voor sommige ben ik met mijn leeftijd nog echt een puppy, maar zo voel ik mij zeker niet (altijd). Pff, 25… bijna 30. Wat is er gebeurd met de tijd?! Het voelt alweer eeuwen geleden dat ik met een pint bier aan het meebleren was op de biercantus van mijn vereniging – Yuk bier, what was I thinking? Nu smeer ik al 2 jaar lang anti-rimpel crème op die subtiele kreukels van mijn gezicht. Je kan er niet vroeg genoeg bij wezen toch! Jaja, van luie student met wilde feestjes en smerig studentenvoer tot een hardwerkende -al zeg ik het zelf- foodie die elke zondag uitkijkt naar de nieuwste aflevering van VTwonen. Geniet ik van mijn huidige leventje? Hells yeah. Toch vind ik het eng hoe snel alles gaat. Al 25…

Afbeeldingsresultaat voor scared gif

Er staan nog zoveel to do’s op mijn bucketlist. Ik wil reizen… veel reizen.. nog meer reizen. De wereld ontdekken. Misschien zelf nog wel een boek schrijven. Leren fotograferen. O, en natuurlijk wil ik ondertussen een succesvolle carrièrevrouw zijn. Misschien nu niet van toepassing, maar na mijn 30e ben ik ook nog eens een awesome mom. Ho wacht, vertel jij mij nu dat een dag maar 24 uur heeft? Een week maar 7 dagen? Fuck (mijn blog, ik mag het zeggen)! Ik heb gewoon te weinig tijd! Hoe ga ik dat ooit voor elkaar krijgen? Ben ik nu wel op de juiste weg? De gedachte dat ik niet het beste uit mijn leven haal is onwijs eng. En hallo, nu ben ik nog “jong”. Nu MOET het. No pressure.

Afbeeldingsresultaat voor wow calm down gif

Na twee jaar werken bij Tempo-Team besloot ik om even stil te staan bij de vraag: wat wil ik nu echt? Dat duurde eigenlijk minder lang dan verwacht. Ik ging mijn passie voor de travel industrie achterna en begon een uitgebreide sollicitatie procedure bij Booking.com aan. En… YES! Vanaf 1 januari 2017 ben ik Partner Manager Booking Home! Een onwijs gave uitdaging bij een onwijs gaaf bedrijf. Ik kan niet wachten!

Afbeeldingsresultaat voor win gif

Ok, carrière afgevinkt. Maar man, wat heb ik nog een waslijst. So much to do, so little time. Ik bestelde het boek ‘Het Dertigersdilemma’ van Nienke Wijnants. Gewoon, omdat het kan (én het maar €12,50 was). Het boek beantwoordt loopbaan- en levensvragen van twintigers en dertigers. Sounds deep. Momenteel ben ik halverwege het boek en wow, bijna eng hoe herkenbaar het is. Bij mijn generatie heerst – zoals Nienke dat zo mooi verwoordt – het beeld dat het ideale leven maakbaar is. Social media helpt daarbij ook niet echt. Als ik zie dat mensen bijzondere reizen maken of succesvol ZZP’er zijn, begin ik bijna te denken: leef ik nu wel het perfecte leven? We hebben gewoon zoveel te kiezen. Zoveel vrijheid om te doen wat wij willen. Daardoor heb ik vaak last van dat kleine stemmetje in mijn hoofd, die zegt: heb je wel de juiste keuze gemaakt? Was het slim om direct na mijn studie te gaan werken of had ik toch die grote reis moeten maken? En met de keuzes die ik ga maken… zijn dat wel de juiste keuzes?

Gelukkig ben ik volgens het boek niet de enige met dat dilemma (tenzij Nienke na pagina 100 toch iets anders gaat roepen). Haar tip, so far: KIES! Wow, inderdaad. Pull yourself together, Tess. Gewoon kiezen. En sta achter de keuze. Jeetje, wat een wijsheid. Laat ik hier maar stoppen voordat ik het weer verpest met één van mijn blonde opmerkingen.

Afbeeldingsresultaat voor choose gif

 

Eén gedachte over “Mijn quaterlife crisis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)