Maken vetrollen een echte vrouw?!

Maken vetrollen een echte vrouw?!

Het is een puntje dat mij al een tijdje tegenstaat, maar toch liet ik het maar aan mij voorbij gaan. Tot ik een foto tegenkwam van een naakte ‘volle’ vrouw die aan het liften was. Deze foto verscheen ineens op de websites van verschillende vrouwenbladen. Zij en vele lezers noemden het ‘prachtig’ en hadden het over ‘een echte vrouw’. Ik was geshockeerd!

Denise and Madonna

Foto: Madonna & Denise – Huffingtonpost

In de eerste foto, door mode fotograaf Steven Meisel, zie je de slanke Madonna die ‘au naturel’ vol zelfvertrouwen aan het liften is. In tegenstelling tot deze slanke dame zie je de volle Denise Jolly op de tweede foto, die op de weg bij leeg New York city poseert.  Zonder twijfel zijn beide foto’s gewaagd en indrukwekkend, met name de foto van Denise is erg gedurfd. Het verbaast mij ook niet dat deze foto veel ophef heeft veroorzaakt. Toch verschenen er een paar vragentekens boven mijn blonde hoofd…

In Nederland hebben 4 op de 10 mensen matig tot ernstig overgewicht. Dat dit een big deal is wordt regelmatig bekend gemaakt in de kranten. Maar om deze “grote” vrouwen, zoals Denise, nou echte vrouwen te noemen? Accepteren wij nou oprecht dit beeld van ons dikker wordende Nederland door het ‘mooi’ en ‘echt’ te noemen?

Natuurlijk, wij moeten ons niet vergelijken met de top modellen lichamen van Doutzen Kroes en Adriana Lima. Dat zou buitengewoon deprimerend zijn! Maar deze lagen vet is simpelweg niet gezond. Ik zie deze foto’s en bijbehorende opmerkingen als een excuus voor mensen met (matig) overgewicht om niet af te vallen en gezonder te leven, want sjah… zij zijn nu gewoon echte vrouwen toch?

Je hoeft niet het lichaam van Madonna (zie foto 1) of maatje XS te hebben om gezond te zijn. Met een gezond BMI krijg je van mij al twee duimen omhoog! Het is algemeen bekend dat groentes, fruit, en sporten het recept is tot een gezond en energiek leventje. Een portie zelfvertrouwen krijg je er gratis bij. Dat creëert voor mij de echte vrouw!

Wil je snel een gezonde maaltijd in elkaar flansen? Bekijk dan Feelgoodbyfood voor de lekkerste recepten, tips & tricks!

 

 

5 gedachten over “Maken vetrollen een echte vrouw?!

  1. Alle vrouwen zijn echte vrouwen! Tenminste dat vind ik.
    De foto’s die je van vrouwen ziet in blaadjes ziet zijn niet echt, dat is allemaal fotoshop helaas.

  2. Een vrouw met overgewicht is ook een echte vrouw! We zijn allemaal eigen baas over ons lichaam, dus als iemand ‘dik’, maar ‘happy’ is, wie zijn wij dan om over haar te oordelen?

    Je kunt zo’n foto zien als excuus voor vrouwen met overgewicht om niet af te vallen, maar vergeet niet dat (extreem) overgewicht voortkomt uit een verslaving, net als roken, alcohol of drugs. Dit is vaak een heel lang traject waarbij ook professionele hulp ingeschakeld moet worden. Dus oordeel niet te snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)