Wijn & Water – Hotspots Venetië

Wijn & Water – Hotspots Venetië

Wat kan ik op dit moment genieten, maar dan ook echt genieten. In de meest prachtige, romantische stad, die ik in tijden heb gezien, smelt ik weg bij mijn anti-pasti en een heerlijke spritzer. GRAZIE BABY, grazie mile! Waar zit ik?  De stad met straten van water, taxi’s in de vorm van bootjes, en kunst om elke hoek. Juist, ik zit in prachtig Venetië.

Lucky me. Ik heb een echte droombaan gevonden, waarbij ik af en toe mijn collega’s in het buitenland mag opzoeken. Dit keer pakte ik op een zondagochtend een cityhoppertje naar Italie. Ik had nu 4 dagen om even deze stad goed te verkennen. Ok ok, alleen zondag de hele dag en verder in een avonden op pad, want er moet ook nog even gewerkt worden.

Ik kon geen betere tijd kiezen om deze pracht te verkennen. Elk jaar in januari/februari- is het namelijk carnaval in Venetië. Nu moet je niet denken aan de dronken Brabanders in rare dierenkostuums (ook niet verkeerd btw), maar aan de elegante, oldschool kostuums. Het altijd zo toeristische Saint Marco plein is nu gevuld met de meest prachtige outfits. Eigenlijk was ik een dag te laat. Op zaterdag is namelijk de grote opening, waar vooral jongeren op af komen. Ook is er een parade, de zogenaamde “zombie walk”, met Italianen in de meest bijzondere kostuums. Tijd om ook zelf even los te gaan! Nu kan je natuurlijk op het plein een standaard maskertje kopen. Leuk, maar niet bijzonder. Ik ga daarom altijd graag de kleinere straatjes ontdekken, ver buiten het toeristische gedeelte. Na een paar keer een steegje inslaan, kwam ik een verborgen juweeltje tegen, waar ik mijn masker kocht. Onder het motto “fuck it” heb ik direct dat ding op gedaan en vrolijk door heel Venetië gehuppeld.

Met dank aan mijn Italiaanse Booking.com collega’s, TripAdvisor, en mijn waardeloze richtingsgevoel heb ik in de afgelopen dagen een paar onwijs leuke tentjes ontdekt.

Kroegen & Bars
1) Plein bij Scuola dei Varoteri. De keuze aan barretjes is reuze op dit kleine pleintje buiten het toeristische centrum.
2) Barcareto da Lele. Populair onder de studenten. Om 17.00 uur begint het al een drukke te worden wanneer iedereen al aan de eerste hapjes en glazen wijn zitten. Verwacht geen ruime zit plekken binnen in dit kleine hoek-kroegje. Nee, als een local sta je lekker op straat met je alcoholische versnaperingen.
Lekker lunchen
1) Bezoek La Bottiglia voor heerlijk local street food. Ideaal voor een korte pitstop!
2) Babe brunch; een schattig, klein restaurantje waar je gezellig kan brunchen en je mobile kan opladen. Lekkere kneuterig. Loving it!
3) Caffe Dei Frari: Ontzettend sfeervol en gezellig personeel, die met liefde een goddelijke Spritzer voor je in elkaar flansen. Vraag ook vooral eens naar een mix van kleine broodjes (shit, naam vergeten!).

Diner
1) Mijn absolute hoogtepunt in Venetië: Estro Vino e Cucina! Het is een beetje aan de dure kant, maar wow, het is het helemaal waard. De muren zijn volledig bedekt met wijnflessen en het eten is bijzonder (goed). Probeer ook eens een wijnproeverij bij deze kenners.
2) Cantina do Spade: op eerste oog opslag de tegenpool van Estro. Toch waren mijn collega’s lyrisch van deze tent. En wie ben ik om dat dan niet uit te proberen?! Verborgen in 1 van de kleine zijstraatjes vind je dit typisch Italiaanse restaurantje. De sfeer is goed, hoog local gehalte, en heerlijk eten – hoe onaantrekkelijk de zwart-witte drab er ook uitzag (zie foto). Omringt door knuffelende stelletjes #Valentijnsdag, kon ik mij goed vermaken met een overheerlijk wijntje – op aanraden van de ober – en de Italiaanse vibe.

Venetië is verder een veilige bedoeling. Soms kan het best spannend zijn om alleen door die smalle straatjes te lopen in het donker, maar onthoud dat deze stad op toerisme leeft. Ze kunnen het dan ook niet echt veroorloven om hier een criminele zooi van te maken. Hierbij heb ik het dan niet over San Marco plein, waarbij je je portemonnee goed in de gaten moet houden!

Tip van de dag!
Elke reis zorg ik ervoor al ik bij aankomst van het hotel als eerste de kaart van de stad download op Maps.me. Daarmee heb je namelijk ook offline toegang tot de kaart van de stad. Pin als eerste de locatie van jouw hotel. Dit voorkomt een hoop stress na een romantisch avondje eten (en een hoop wijn) als je in het donker het hotel moet terugvinden. Vooral in een stad als Venetië is de kans op verdwalen groot. Ook kan je heel gemakkelijk van te voren online leuke restaurantjes op zoeken, deze pinnen, en daar je route naar zetten. Of wellicht kom je iets interessants tegen onderweg en pin je die meteen.

Het blijft een magische stad. De kanalen tussen de woningen, de prachtige bruggetjes, de ontspannen sfeer, en heerlijke wijn. Of je nou alleen daar rondloopt (like me) of je bent daar met je lover… het is puur genieten. Een absolute aanrader voor iedereen die (nog een keer) deze pracht stad wilt ontdekken.

 

Nog lang niet klaar met reizen? Bekijk dan ook eens mijn andere must-go-to-places!
* Verrassend geweldig! Hotspots Krakow, Polen
* Eten, Shoppen, Eten, en Cocktils – Hotspots Frankfurt, Duitsland
* O Rome, Rome, Waar zijt gij, mijn Rome?! – Hotspots Rome, Italie
* Dushi Curacao – Hotspots
* Een dag leven als Parisienne – Hotspots Parijs, Frankrijk
* 100% Romantiek in Brugge – Hotspots Brugge, Belgie
* The city of Dreams – Hotspots New York, Amerika 
* Apertivo crawl, Cocktails, Top sfeer! – Hotspots Milaan, Italie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)