Hotspots in New York -The City of Dreams

Hotspots in New York -The City of Dreams

Women come to New York for two things: Labels and Love – Carrie Bradshaw, Sex and the City

O New York, New York. Mode, romantiek, wolkenkrabbers, Broadway, de stad die nooit slaapt. Afgelopen zomer mocht ik voor de vierde keer een paar dagen doorbrengen in deze geweldige stad. Met mijn vriend, als New York – maagd zijnde, werden deze dagen een combi van de toerist uithangen en nieuwe hotspots ontdekken.

Van plan om binnenkort naar de Big Apple te vliegen? Lees dan snel de volgende hotspots!

1. High Lane
1,6 kilometer park op palen. Dat hoor je goed! Naar ontwerp van de Nederlandse ontwerper Piet Oudolf werd een verlaten spoorweg in de West Side omgetoverd tot een waar groen wonder. Loop tussen de bloemen en geniet ondertussen van de rust of juist van de leukste evenementen. Van modeshows tot danslessen, dit is de moderne hotspot die je niet mag overslaan!

2. Chelsea Market
Tijdens je wandeling op de High Lane kan je even een afslag nemen naar de Chelsea Market. Een overdekte markt vol met kleine winkeltjes en leuke eettentjes. Snuif de heerlijke geur van de kruiden winkel of ga naar mijn grote favoriet: de vegan sushi bar! Jaja, de New Yorkers nemen de sushi trend nog een stapje verder!

1620528_10203413058521298_2470619128951054495_n3. Uitzicht vanaf Rockefeller Center
Eén van de meest bekende toeristische attracties is het prachtige uitzicht van de Empire State Building. Maar sjah, je weet wat dat betekent: uren lang in de wachtrij staan. Sla de gigantisch lange rij over en ga naar het dak van het Rockefeller Center! Het gebouw is ietsje lager, maar het uitzicht is zeker niet minder mooi! En bonus voor de zuinige Nederlander: het beklimmen van het Rockefeller Center is een stuk goedkoper vergeleken de Empire State Building.

4. Koffie in Central Perk – “Friends”
Iedereen kent wel het legendarische coffee house in de komische hit serie Friends: Central Perk. Deze herfst is er een kopie van deze hotspot te vinden in downtown Manhattan. De plek die je als Friends liefhebber niet mag overslaan! Geniet (gratis!) van de koffie op de échte oranje bank en luister naar top muziek, waaronder live muziek met hitjes als Phoebe’s ‘Smelly Cat‘. Zelfs Gunther, James Michael Tyler, zal regelmatig zijn gezicht laten zien in de shop.

Central Perk kan je van 17 september tot 18 oktober vinden op 199 Lafayette Street!

5. Times Square 
Je ziet het in de films, je ziet het op TV, je ziet het in je dromen… Times Square. Het is één grote toeristische attractie, maar je moet er zijn geweest. De enige plek waar je The Naked Cowboy & Cowgirls en alle superhelden bij elkaar ziet rondlopen! Ook zijn er regelmatig evenementen op het grote plein. Wat dacht je bijvoorbeeld van een yoga work out met alle New Yorkers?  Check de kalender voor alle evenementen.

10574344_10203419820850352_3889458408201551569_n

6. Jeckyll ’n Hyde restaurant
In de straat van de Broadway shows (Lion King, Phantom of the Opera, Les Miserables) aan Times Square zit het spannende restaurant Jeckyll ’n Hyde. Wanneer je het horror restaurant betreed voel je de spanning al meteen door je lichaam gieren. Doodskoppen, enge schilderijen, en vreemde standbeelden verwelkomen je als je via de trap naar het restaurant gedeelte loopt. Het wachten op het eten wordt je een stuk leuker gemaakt wanneer je om de zoveel minuten standbeelden of schilderijen tot leven ziet komen. Er wordt een ware show van gemaakt! De dodelijke cocktails zijn ook zeker een aanrader. Na een dag wandelen door de Big Apple gaat er namelijk niks boven een “Poison Cocktail”. Moet je na deze verfrissende drankjes naar de WC? Dan staat er nog een zoektocht op je te wachten. De WC’s zijn namelijk ergens in dit grote restaurant verstopt. Natuurlijk verklap ik niks!

10577115_10203419816330239_509545832897091568_n

 

7. Skyline & Vrijheidsbeeld 
Het is onmisbaar bij een bezoekje aan New York: het pondje langs het Vrijheidsbeeld! Ga met een Hop-on Hop-off bus de tour downtown of pak rechtstreeks de trein of metro naar de haven om het indrukwekkende Vrijheidsbeeld, oftewel Statue of Liberty, te zien. Wanneer je in de haven aankomt en je ticket hebt gekocht vaar je met het pondje naar het nationaal monument. De meeste pondjes geven een  kleine tour waarbij je ook nog even kan genieten van de Brooklyn Bridge en een prachtige uitzicht krijgt op de Skyline van NY. Wow! En wees niet bang, je krijgt genoeg tijd om een hele selfie-photoshoot te houden!

10383656_10203419819010306_4543995575083536865_n

 

8. Harbor Market
De naam ‘Harbor Market’ verklapt het eigenlijk al een beetje; een markt bij de haven. Hier vind je kleine standjes vol met aparte prulletjes en een grote hoeveelheid vis, hmm sashimi! Naast de kraampjes zijn er ook regelmatig open lucht voorstellingen. Afgelopen zomer konden wij genieten van een bandje en hun banjo’s. Vanuit je lig stoeltje met een lekker drankje in de hand voelde we de country sfeer op ons af komen. Dat is noem ik nou vakantie!

 9. China Town
In de buurt van de haven vind je China Town. De vraag “zitten we al in China Town” zou je hier niet zo snel vragen. Het voelt alsof je plots in een geheel andere wereld bent beland. De gebouwen zijn versierd met Chinese reclame borden en de straten zijn gevuld met kleine winkeltjes. Het is de perfecte plek voor een lekkere snack! Loop hiervoor een willekeurig restaurant binnen en bestel de échte dumplings en loempiaatjes: heerlijk! Het is wel even een uitdaging om je bestelling te plaatsen, aangezien de werknemers geen woord Engels spreken. Ach, houdt het leven een beetje spannend!

10. Comedy club
Lachen, gieren, brullen. Ja, ben je in New York dan is een avondje stand up comedy een echte must! Op Times Square wordt je regelmatig aangesproken door wervers voor de laatste shows. Met een beetje onderhandelen zit je voor 10 euro per persoon aan het podium, geheel in Seinfield style, te genieten van de meest grappige komieken. Stand Up NY is hiervoor een echte aanrader. LOL-momentjes gegarandeerd! Onthoudt wel dat er vaak bij dit soort shows een minimum aantal drankjes verplicht zijn.

image (28)

 

New York, New York baby. Geniet ervan!

 

 

3 gedachten over “Hotspots in New York -The City of Dreams

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)