Hoe overleef ik een break-up?

Hoe overleef ik een break-up?

Dagen lang in een foetus houding in bed met emotionele muziek op de achtergrond, enkele repen chocolade in je hand, en een grote hoeveelheid zakdoeken op de vloer. Of misschien toch maar met wat tequila shots op de bar staan dansen? Uit elkaar gaan met je grote liefde is natuurlijk nooit leuk, maar wat is nou de beste manier om over deze break-up heen te komen?!

Om deze vraag te antwoorden heb ik de hulp ingeschakeld van de Dat Blondje volgers! Mannen en vrouwen van alle leeftijden deelden hun ervaringen door een anonieme enquête in te vullen, en ik moet zeggen; antwoorden waren indrukwekkend!

Er is altijd een groot verschil in dumpen en gedumpt worden. Wanneer jij de persoon bent die het uitmaakt heb je de relatie voor jezelf al een groot afgesloten. Gedumpt worden daarin tegen… Oefh!

eefcf4c77c4cba758737c857c9e397bac73ea32abe5fedebc66cb0f2bce202ff

Wel 50% van de deelnemers in dit onderzoek is een keertje gedumpt in hun leven. En wat bleek? Hoe langer de relatie heeft geduurd, hoe langer het duurde om over de break-up heen te komen. De vrouwen en mannen met een relatie langer dan een jaar hadden soms wel meer dan een maand nodig voordat ze écht over de ex heen waren. En hoe stoer sommige mensen ook reageren, bijna iedereen moest toch wel even een traantje laten.

In de film ‘That Awkward Moment’ kwam onze held Zac Efron aan met het beste medicijn voor zijn vers gedumpte vriend: Ben & Jerry’s + drank! Een combinatie van mannen en vrouwen redmiddelen. Zonder enige twijfel vertelde de mannen dat ze al snel na een break-up grijpen naar de drank met hun vrienden. En (hoe stereotypical) de vrouwen haalde meteen de chocolade en romantische films uit de kast. Het is waar: lekker huilen lucht op! En ach, ook voor ons duurt het niet lang voordat we vol op staan te dansen in de kroeg.

break ups
Dus hoe overleef je een break-up nou het makkelijkst? De Dat Blondje volgers hebben de beste tips voor jou:

Ga verder met je leven. Het houdt niet op als het over is. Er is meer! –  Man (21 – 25 jaar)

 

Geef het tijd, soms kost het heel veel tijd, maar uiteindelijk zal het helen  – Vrouw (>25 jaar)

 

Doe waar je zin in hebt – Man (21 – 25 jaar)

 

Ga in godsnaam dingen doen! Bij voorkeur een sport, zoals rugby.. nu rugby ik zelf al jaren, maar een team helpt je door dingen heen!! Nieuwe mensen leren kijken en lekker bewegen.. plus het feit dat je er dan goed uitziet.. It makes you harder to kill! –  Man (>25 jaar)

 

Niet jezelf gek maken door op zijn/haar Facebook te gaan kijken etc. – Vrouw (21 – 25 jaar)

breakupsHelaas, ook Dat Blondje is een keer gedumpt. Wat was mijn medicijn? Twee dagen in bed met Titanic op repeat, een flinke lading sushi, mega Toblerone en een mooie hoeveelheid zakdoeken. Heerlijk aan toegeven. Toch was ik na deze dagen klaar met het zelfmedelijden en ging ik een afspraak maken bij de kapper en spray-tan salon, lekker shoppen, en de kroeg in met mijn vriendinnen! Een échte aanrader!

Break-ups zijn nooit leuk… Geef jezelf de tijd om even lekker te huilen, maar vergeet de leuke dingen in het leven niet. Vrienden, familie, schoenen, chocolade en cocktails! 😉 

O, en vrienden met de ex? Dat is  weer een heel ander verhaal…

funny-breakup-friends-Rachel-McAdams1

2 gedachten over “Hoe overleef ik een break-up?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)