Het x-effect

Het x-effect

Volledig in de roze wolken met je grote liefde wanneer jullie samen hand in hand door de stad lopen – Oh wat een romantisch moment. Maar dan… daar is het. Die ene persoon waarvan je hoopte nooit tegen het lijf te hoeven lopen; de ex-girlfriend. Plots voel je een misselijk gevoel in je maag opkomen. Je wilt niet eens voorstellen van jouw vent heeft gedaan met haar, ook al weet je dat stiekem maar al te goed. En dan doe je wat wij allemaal doen. Een arrogante blik verschijnt op jouw gezicht, knijpt extra stevig in de hand van je man en perst een zo nonchalant mogelijke ”Hoi’ uit je mond – wat eigenlijk gewoon de volwassen versie van whatever is. Na deze “fijne” botsing met de ex kijk je hoopvol naar je vriend voor wat nasty verhalen over de ex.

Waarom maken de ex-girlfriends ons zo nerveus? Zien we ze nog steeds als een bedreiging of is het gewoon puur jaloezie om het verleden van haar en jouw vriend?

Sinds mijn 15e tot nu heb ik drie relaties gehad. Twee van deze mannen spreek ik amper, wat ik (als alles vriend zijnde) toch wel jammer vind. Stiekem hoopte ik na elke break-up nog vrienden te blijven. Want sja, ik heb toch een jaar of meer met die persoon doorgebracht. Niet wetende hoe we ons nu moeten gedragen in het bijzijn van elkaar – zonder al die love-dovy gevoelens en onze nieuwe liefdes naast ons- heeft ons veranderd van partners naar vreemden. Apart hoe dat soort dingen lopen…

Wonderbaarlijk genoeg is het mij gelukt op één vriend vast te houden na een break-up. Ook al moet ik wel zeggen dat deze (ex) vriend enkele jaren later weer veranderde weer in mijn boyfriend. Toeval? I don’t think so.

Grappig hoe een ex effect kan hebben op je. Wanneer het jouw eigen, je vriendin’s of je boyfriend’s ex is, zij zullen altijd bepaalde gevoelens, fysieke reacties, en vele roddels veroorzaken. En dat, mijn lieve lezers, is wat ik noem; the x-effect!

 

Prefer my post in English? Read ‘The x-effect

image

Foto: Inside New York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)