Foute combinaties in de juicer – Héérlijk!

Foute combinaties in de juicer – Héérlijk!

Het spijt. Je wordt onderhand dood gegooid door alle info van de nieuwe health freaks die 2015 hét slanke jaar willen maken.  Maar toch, ik kan het niet laten… dit MOET ik gewoon delen. Is het nieuw? Hmm, niet echt. Is het geniaal? Absoluut! Say hello to my little friend: de (slow)juicer!

Tijdens mijn tripje in Amerika kon ik non-stop gebruik maken van de top slowjuicer van mijn tante. Er ging een wereld voor mij open! Noem maar op en ik gooide het in het apparaat. Appels, bieten, boerenkool, peren, de hond… O woops. In de maand dat ik in Amerika zat heb ik de meest heerlijke, en soms meest smerige, combinaties kunnen uit proberen. Het is perfect als snack in de middag. Makkelijker kan je niet aan  de nodige vitamientjes komen! Eenmaal terug in Nederland duurde het ook niet lang voordat ik mijn eigen beauty in huis haalde. Met liefde deel ik dan ook mijn top 3 lekkerste en foute recepten (waar je zelf niet zo snel op zou komen). 

1. Dracula juice (Perfect voor Halloween!) – 1/2 liter

juice bietenWat heb je nodig?
1 grote verse biet (geschild)
1 halve mango (geschild)
Handvol aardbeien
1 wortel
3 stukken selderij

2. Gezonde laagjes – 1 liter

Juice laagjes
Wat heb je nodig?
3 appels
Grote hand vol baby worteltjes
3 (Aziatische) peren

3. De Hulk – 1/2 liter

juice groen
Wat heb je nodig?
2 stukken selderij
1/2 verse ananas (geschild)
1 kiwi
1 peer
1 volle hand boerenkool
Evt. een hand spinazie voor extra power

Zou je deze 3 schoonheden niet alleen al willen maken omdat ze er zo geweldig uitzien? De opties voor je ingrediënten zijn echt oneindig! Het enige wat je niet in de juicer moet gooien zijn bananen, avocado, bessen, en paprika’s.  Bananen en avocado’s hebben te weinig sap om te juicen  – wel lekker in smoothies in de blender, maar dat is een verhaal apart, besjes zijn te klein om goed te juicen, en paprika’s? Die zijn gewoon écht niet lekker gejuiced (hoe lekker ze normaal gesproken ook zijn).

Onthoud wel: het kiezen van een goede juicer is van groot belang. Alleen kan je door het bomen het bos niet meer zien. Het kiezen van jouw nieuwe soulmate is afhankelijk van wat je precies in jouw sapjes wil doen. Gelukkig heeft mijn gezonde vriendin Chantal van FeelGoodByFood top tips voor jou die zeker handig zijn bij het maken van je keuze: lees ze hier!

Ik zou zeggen: Juice it up! Heb jij al jouw lekkerste juice  recept ontdekt? Laat een reactie achter en deel jouw creatieve ideeën met de Dat Blondje lezers. Cheers! 🙂 

juice drinken

2 gedachten over “Foute combinaties in de juicer – Héérlijk!

  1. Bij de Vitamine Store hebben ze ook heerlijke smoothies, mijn favoriet, de Coco Loco; hand verse ananas, scheutje kokosmelk, halve liter verse jus d’orange, 1 passievrucht, 1 banaan en mangosteenpoeder. Even in de blender en smullen maar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)