Flirten zonder Woorden

Flirten zonder Woorden

Je gooit je haren wild in het rond en gaat helemaal los op het liedje ‘Single Ladies’ van Beyoncé. Een standaard zaterdagavond! En dan zie je hem… alles gaat ineens in slowmotion, je krijgt kriebels in de onderbuik… Wow, wat een knappert zeg. Je moet hem spreken! Maar hoe? Je kan wachten op een romantisch scenario uit een film waarbij hij je direct spot en naar je toe komt lopen voor een gepassioneerde zoen… Of neemt het hef in eigen handen en zet je flirt-mode aan!

Na wat onderzoek en een hoop persoonlijke ervaring heb ik de lijst ontworpen zodat jij de man van je dromen met gemak kan binnen hengelen. O, heb ik al gezegd dat woorden niet nodig zijn?

Het belangrijkste onderdeel van flirten zit namelijk in het non-verbale gedeelte. En maar goed ook, want in een kroeg of club is het door die luide muziek al bijna onmogelijk om normaal een paar zinnen te wisselen zonder on charmant te gaan schreeuwen met bijbehorende handgebaren. Onthoud alleen wel, mannen zijn niet zo snugger als vrouwen als het komt tot body language, dus raak niet gefrustreerd als het niet meteen aanslaat.

Dan nu, de top 10 tips voor flirten zonder woorden!

1. Open houding
Een slechte dag achter de rug? Geen excuus om als een chagrijn in een hoekje te zitten met je armen over elkaar gekruist. Dit is een erg gesloten houden en nodigt niemand uit om een gezellig praatje met je te maken. Weet je van jezelf dat jij dit regelmatig (onbewust) doet? Bestel dan even een lekker drankje voor jezelf en houd simpel het glas vast. Hierdoor ben je minder geneigd je armen weer te kruizen en heb je een echte hello-kom-gezellig-met-mij-praten houding!

2. Oog om oog
Oogcontact is zonder twijfel cruciaal bij flirten. Zorg ervoor dat jouw blik de zijne treft. Oké, nou niet gaan staren, dat is gewoon creepy. Kijk voor slechts een paar seconden in zijn ogen en vervolgens naar beneden of subtiel een andere kant op. Vang daarna snel weer zijn blik, glimlach (again: subtiel, niet creepy), en ga dan weer terug naar waar je mee bezig was. Simpel, maar o zo krachtig! Het is een universeel teken dat elke man weet te herkennen!

3. Gooi je haar naar achter
Ga nou niet uitgebreid headbangen alsof je bij een heavy metal band hoort, want ook hier staat ‘subtiel’ weer centraal. Wanneer mannen altijd vrouwen imiteren gooien ze hun (denkbeeldige) haar met een hand beweging naar achteren. Onbewust doen vrouwen dit om zich aantrekkelijk te maken voor de man. Wanneer vrouwen deze beweging maken gaan de armen omhoog en worden de oksels getoond. Hierbij komen de vrouwelijke hormonen, ook wel bekend als feromonen, vrij. Dit trekt mannen onbewust aan. Let er wel op dat je het haar gooien op maximaal drie keer houdt, anders lijkt het alsof je één of andere rare tik hebt ontwikkeld.

haar flicken4. Maak je lippen onweerstaanbaar
In dit geval, groter is beter! De lippen zijn één van de meest sensuele lichaamsdelen van vrouwen. Wanneer wij een knappe man spotten maken wij onze lippen automatisch vochtig met onze tong. Je hoeft nou niet meteen een afspraak te boeken voor een botox behandeling, want de cosmetische bedrijven zijn hiervan bewust en hebben speciaal voor ons lip balsem, lippenstift en lip gloss ontworpen. Dit maakt onze lippen nog aantrekkelijker. Pas ook hier weer op met de hoeveelheid. Niemand zoent met een clown!

5. De magie van een aanraking
Het is je gelukt, hij staat voor je neus! Misschien nog knapper of eigenlijk toch niet zo knap als van een afstand, maar hij staat er wel. Wat nu? Het aanraken van je eigen lichaam creëert een beweging wat je uitermate sexy en fascinerend maakt voor een man. Een lichte streling van jouw hand in je nek suggereert dat je het niet erg zou vinden als hij je daar in de toekomst zal aanraken (mocht hij de juiste moves hebben natuurlijk).

6. Het hangen en showen van je pols
Zo simpel, zo subtiel, zo geniaal! Het is exact zoals het klinkt. Bij het laten hangen van de pols zet je je kwetsbaar en onderdanig op bij mannen. Hierdoor voelt de man zich als held en wil onbewust de vrouw beschermen. Ik ben een groot fan van girl power, maar als een simpel iets als een hangende pols een sexy man krijgt zeg ik: doen!

7. Een blik over de schouder
Een subtiele beweging wat perfect te combineren is met #1 oogcontact. Til je schouder lichtjes op, plaats je kin op de schouder en kijk schuin naar achteren. Dit suggereert kijken en naar gekeken worden.

kin shoulder8. Bewegen van de heupen
Een hoge middel-heup ratio wordt als zeer aantrekkelijk gezien door mannen. Dit wordt vooral nu (niet zo subtiel) gebruik van gemaakt door o.a. Nicki Minaj in haar “Anaconda” video. Dus ben je lekker aan het dansen in club? Dit is de perfecte plek om die heupen te draaien! Overdag zijn hakken het super middel om die natuurlijke beweging van de heupen te accentueren. Een goede reden om weer een paar stiletto’s in te slaan!

9. Subtiele streling
Beetje vergelijkbaar met #5 is de streling van objecten, een sexy beweging waarmee je laat zien wat de knappe vent bij jou mag doen. Nee, laat die stripper’s paal met rust, dat kan veel makkelijker (en charmanter)! Denk bijvoorbeeld aan het lichtjes aanraken van jouw wijnglas met de vingertoppen. Mijn nummer één tip bij dit onderdeel: Maak nóóit oogcontact met een man als je een banaan aan het eten bent!

10. SMILE!
Een cliché, ik geef het toe. Toch is een oprechte glimlach het meest effectief wanneer het komt tot flirten. Wees dus eerlijk, geniet en… Smile!

Foto: Favorite Quotes

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)