Een lady voor altijd

Een lady voor altijd

Ein-de-lijk, na al die jaren zijn vrouwen officieel het nieuwe power ras. Zoals my girl Beyoncé zo mooi verwoord; ‘Who run the world? GIRLS’. O ja, wij kicken wat mannen billetjes met hun veels te grote CEO stoelen (ze proberen overduidelijk te compenseren voor iets).

Ook al nemen wij langzaam maar zeker de zakenwereld over, ben ik bang dat mannen en vrouwen nog steeds niet 100% gelijk zijn. De druk die wij hebben om altijd maar als een lady te gedragen is bijna niet te doen. ´Let op je houding, wees altijd schoon, zie er elegant uit, wees sociaal, kalm maar wel outgoing´, het houdt maar niet op!

Als vrijgezel zijnde hebben de ladies het zeker niet makkelijk. Wanneer mannen met een groot aantal vrouwen het bed delen, worden ze aanbeden door andere kerels en gezien als een ware held. Neem bijvoorbeeld eens die advertenties van Coca Cola en Axe, waar mannen omringd worden door de meest sexy chickies. Oh, what a man, what a man…

Maar hoe zit dat nou met ons? Ook al zijn tijden een beetje verandert als het komt tot daten – thank you Sex and the City!- krijgt een vrouw nog steeds de stempel slet wanneer ze met meerdere mannen de lakens deelt. Het is gewoon niet ladylike om te doen… Zucht.

Eenmaal in een relatie zijn we nog niet van dat lady-gedoe af. We hebben natuurlijk nog altijd die verplichtingen om er picture perfect uit te zien en je vooral zo te gedragen. Dit betekent dus avonden lang op de bank zitten met buikkrampen terwijl je lover’s scheten hem ‘per ongeluk’ ontglippen en de kamer vullen met een aparte geur. Charming.

Toen ik mijn vriendinnen vroeg op welk punt zijn zich echt kunnen ontspannen, if  you know what I mean, kreeg ik een luid en duidelijk antwoord; nooit, never, nada! Volgens deze dames is het onze taak om er altijd zo aantrekkelijk mogelijk uit te zien voor onze mannen. Een uitputtende taak als je het mij vraagt.

Zal er ooit een tijd komen wanneer die lady-verplichtingen iets flexibeler worden? O dear, I hope so!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)