Dushi Curaçao – Hotspots

Dushi Curaçao – Hotspots

Brrr. Om maar even subtiel te verwoorden: donders wat is het koud!! Dit ijzige weer doet mij verlangen naar zon, zee, strand. Lekker in je inimini bikini op een bounty eiland op avontuur. Niet te geloven dat het onderhand al bijna een half jaar geleden is dat ik een maand lang op Curaçao zat. Tijd om weer lekker warm te worden met een blogpost over dit bijzondere eiland.

Ik moet toegeven. Curaçao stond niet bepaald bovenaan mijn travel-to-do lijstje. Ondanks dat de foto’s er altijd prachtig uitzien met de hagelwitte stranden en bizar blauwe zee miste ik die Wow factor. Alleen toen mijn vriend voor zijn werk een half jaar ging bivakkeren op dit eiland kon ik de verleiding niet weerstaan… zonnebril: check! Bikini: check! Bikinibody.. uh.. next.. Op naar Curaçao!

Via AirBnB wisten wij een schattig appartementje te regelen aan de rand van Willemstad. Het huisje had drie big ass honden, wat ik zeker kon waarderen – wat een schatjes zeg! Samen met de ijzeren hekken voor de deuren en ramen had ik een veilig gevoel. Eigenlijk wel van groot belang in Curaçao, want berovingen komen regelmatig voor.

Maar hallo, ik was in Curaçao! Al snel was die angst vervangen door het dromen van de komende weken.  Mijn vriend moest de eerste week nog werken, dus ik besloot mijn dagen vol te plannen met awesome activiteiten. We hadden een auto gehuurd voor de periode dat ik er was, dus ik was – zoals ze dat zo mooi zeggen – as free as a bird! Zo heb ik in de vier weken prachtige plekken ontdekt, zowel onder als bovenwater. Om jullie de moeite te besparen heb ik dan ook een handig lijstje samengesteld met de must go to plekken!

1. Ontdek de onderwater wereld van Curacao
Zonder twijfel staat bovenaan mijn lijstje de prachtige onderwater wereld van Curaçao! De eerste week in Curaçao waren mijn dagen volgepland met duiklessen. Zo had ik ingepland dat ik elke ochtend om 09.00 uur in het water zou liggen. Al snel kwam ik terecht bij mijn grote vrienden Patrick, Shaya en Erwin van Duikschool Wederfoort. Wat was dit spannend zeg!

Ik geef toe; mijn eerste seconden (met het masker op) waren niet bepaald charmant. Wat een onwennig onding zeg. Op de eerste dag dreef ik proestend op het wateroppervlakte. Is het überhaupt wel menselijk om door zo’n apparaat te ademen? Gelukkig schoot duikinstructeur Erwin te hulp en werd ik weer helemaal zen (jaja, ik blijf een yogi hè) na een paar keer diep ademhalen. Vervolgens was het elke ochtend met mijn duikset aan waggelen naar het water, waarna wij op de bodem oefeningen gingen uitvoeren. Samen met mijn buddy gingen we al snel verder het water in. Het is bijzonder wat er allemaal in je om gaat op dat moment. Het enige wat je hoort is je eigen ademhaling en ziet zijn de prachtige vissen, koraal, en andere bijzondere wezens. Ik was verslaafd!12030552_10206454312910757_7762478225681694785_oMet een Open Water duikbrevet in de pocket was het daarom ook niet meteen klaar. In de tweede week, met mijn vriend aan mijn zijde, ging ik dan ook meteen door met duiken voor ons Advanced duikbrevet. Een echte aanrader, want die wow-factor vond ik hier! Hiervoor heb je drie verplichte onderdelen: de diepduik (40meter), nachtduik en navigatieduik – ik geef toe: ik heb het imago van vrouwen en navigeren niet kunnen verbeteren *woops*. Ook moet jij nog twee onderdelen kiezen, zoals fotografie en wrakduik. Heb ik al gezegd… WOW?! Zonder twijfel de highlight van mijn tripje. Het wrak lag op 25 meter diepte en kwam op je af als een scene van Titanic. Je kan begrijpen dat ik dé move op de punt van het wrak uiteraard heb gedaan.
12109910_10206375262454545_7690289954849064574_o12080234_10206375265254615_6251148844484108191_o2. Snorkel en Duikhotspots
Met een duikbrevet in de zak is het eindelijk tijd om het eiland te verkennen. Hiervoor heb ik de mooiste hotspots kunnen ontdekken, waar je zowel goed kan snorkelen als duiken. Eén van de grootste toppers was Playa Kalki. Het bijzondere rif is buitengewoon adembenemend (gelukkig niet letterlijk). Daarbij ligt het bij een gezellig, veilig, knus strandje, waar je niet al teveel toeristen tegenkomt.  Zo is Playa Lagun ook een prachtige plek. Als je schildpadden wilt spotten is dit absoluut the place to be!
12017701_10206375275294866_3551335473057139120_oAls jouw ideale vakantie bestaat uit he-le-maal niks doen op prachtige stranden, met een cocktailtje en een relaxed achtergrond muziekje zit je goed op Curaçao! Voor deze chillers onder ons zijn de toeristische strandjes perfect. Denk bijvoorbeeld eens aan de Grote Knip, Blue Bay, Mambo Beach, Jan Thiel Beach. O, en toevallig ooit gehoord van Zanzibar? Voor het koraal moet je het niet doen, maar een cocktailtje drinken in een gezellige omgeving kan daar wel goed!

Houd ook goed de borden bij de stranden in de gaten, want er zijn regelmatig evenementen voor weinig tot geen geld! Zo hebben ze Open Air filmavonden bij Blue Bay en live music bij Zanzibar.
IMG_46983. Wakeboarden
Uitslapen? Rusten? Ben jij helemaal gek geworden! Het is tijd voor wat actie in de tent. Heel toevallig kwamen wij uit bij NoName Watersport, waar je samen met Clark het water op gaat. Voor zowel beginners, experts als bootliefhebbers: bij Clark zit je goed! Voor mij was het de eerste keer wakeboarden, maar damn.. wat is dat gaaf zeg! Met een stoere speedboat race je over het kalme water naar de ideale plek om te gaan wakeboarden. Je betaalt een relatief klein prijsje voor een uur wakeboarden met vrienden (of alleen). Gezelligheid gegarandeerd! Niet gek dat ik dan ook stiekem nog een tweede keer ben gegaan.

Houd je niet van wakeboarden? Geen probleem. Je kan ook skiën of in een band achter de boot hangen. Zeker een aanrader!
12111993_10206433149141676_8564128654839342685_n4. Blue Curacao & Struisvogels aaien
Ben je het strand hangen zat, maar te lui om veel te ondernemen? Onderhand was ik al gewend aan continue zweetdruppels over mijn rug en in de derde week was ik toe aan wat actie boven water. Na een klein beetje research online kwamen wij uit op de struisvogelboerderij (Ostrich farm)… de wat? Jaja, kinderboerij 2.0! Voor slechts 17 gulden kan je mee met de tour, waar een (komische) tourguide je meeneemt in de wereld van de struisvogel. Je mag ze zelfs voeren -stiekem best spannend. Beter nog… Je mag er voor een paar tientjes op eentje rijden! Leef je graag op het randje en schroom je er niet voor om als een gillende puber op een gigantische vogel te zitten – zou ik het zeker doen. IMG_4891
Ken je het nog van vroeger? Blue Curacao met 7UP? Ahh… mooie tijden. Nu kan je de fabriek, genaamd Blue Liqueur, bezoeken waar dit magische blauwe drankje wordt geproduceerd. Een karakteristiek, kleine fabriek waar je samen met een super sympathieke gids een blik krijgt in de historie van het eiland en drankje. Daarbij krijg je een blik in de productie van Blue Curacao.

BONUS! Aan het eindje van de rondleiding mochten we een aantal verschillende soorten Blue Curacao proeven. Ok, het was misschien nog maar 11.00 uur s’ochtends, maar daar zei ik geen nee tegen!

En als (blauwe) kers op de taart: de hele alcoholische ervaring kost je 0 gulden!
IMG_48535. Blauwe Grot
Met gevoelstemperatuur 50°C was het weer tijd om het helder blauwe water in te duiken. Al snel krijgen wij te horen dat we no way zo lang op Curaçao konden zitten zónder de blauwe grot te zien. Na een beetje geGoogle kwamen we uit bij Captain Goodlife *ugh, vreselijke naam – I know*. Het is mogelijk om hier naar toe te lopen. Dit zal ongeveer een uur duren. Ik koos er liever voor op met de Captain naar de grot te varen.

Na een paar minuten varen werd er ineens naar een rotsformatie gewezen. Een rotsformatie zoals al die andere rotsformaties van de afgelopen 10 minuten, maar goed, deze was speciaal! Van meneer Goodlife kregen wij te horen dat we zo het water in moesten springen en onder de rots door moesten zwemmen. Uh..say what now? Ik zag een kleine opening onder de grote steen, waar je op het juiste moment onderdoor moest. Zwem je hier niet diep genoeg, dan zou je een flinke hoofdwond kunnen oplopen. Oppassen dus.

Met een flinke plons doken we het water in en zwommen we naar de gleuf. Even diep ademhalen en we kwamen na een paar schoolslagen boven in de Blauwe Grot. Het was toch wel bijzonder om op zo’n mysterieuze plek te zijn. Toevallig zwom ik precies in een school vissen, wat het wel extra gaaf maakte. Alleen ik moet toegeven: ik had er meer van verwacht. Het was wel een beetje blauw… achtig, maar echt smurf-city zou ik het niet noemen. Gezien je nergens kon vasthouden was het een paar keer ‘oeh’ en ‘ahh’ weer zwemmen naar de boot.

Je krijgt de mogelijkheid om op een afgelegen standje gedropt te worden. Dit raad ik echter niet aan! Het is een ongezellig, vies strand, waar je weinig schaduw vindt. Geniet dus vooral van het avontuurtje in de grot en ga naar de toeristische strandjes om na te genieten.
DCIM101GOPRODCIM101GOPRO

6. Films beleven in 4D
Ben jij na een dag shopppen in Willemstad toe aan een beetje airco? Dan heb ik de perfecte oplossing gevonden voor je! Naast de Starbucks (#idealelocatie) vindt namelijk één van de drie bioscopen plaats. Waar de andere bioscopen van het eiland nog erg old school zijn, is The Cinemas Curaçao modern met zijn échte 4D zaal. Trillende stoelen, wind in je gezicht, en water sproeiers maken de films een tikkeltje spannender. Zo zat ik met mijn hart in mijn keel The Maze Runner en The Martian te kijken.

Na afloop kan je nog even rustig bijkomen van de film op één van de vele terrasjes in Rif Fort, slechts een paar meter lopen van de bioscoop.

FOOD TIP – Kiyoto Sushi & Grill
Deze hotspot mag je niet overslaan! Als grote sushi fanaat was deze plek een ware walhalla voor mij. Misschien niet de meest gezellige plek om te zitten. Maar de sushi en cocktails waren echt to die for! Niet duur en heerlijk. Kiyoto Sushi & Gril kan je vinden vlakbij Zanzibar.

Curaçao is een prachtig eiland met haar parel witte stranden en prachtige koraal.  Het is de ideale vakantie bestemming voor de ontspanners onder ons. De toeristische hotspots zijn dan ook echte aanraders. Voor de cultuur snuivers, actie zoekers en ontdekkers is dit misschien niet de perfecte plek om langere tijd te verblijven. Zo begon ik, ondanks de vele leuke activiteiten, mij na enkele weken te vervelen.

Alleen als ik die prachtige duikfoto’s weer zie, begint het stiekem toch weer een beetje te kriebelen. Weg met die winter en op naar een nieuw (warm) avontuur!

12113468_10206375259894481_2408810969809417420_o

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)