100% romantiek in Brugge

100% romantiek in Brugge

Love is in the air! 14 februari staat al bijna voor de deur en het is weer tijd voor een portie romantiek. En wat is nou romantischer dan een weekendje weg?  Een weekend weg in Brugge met een verblijf in een prachtig kasteel dus!

Na een maand in Amerika en mijn vriend’s vele vele véle oefeningen was het weer hoog tijd voor wat quality time. Als groot reisfanaat stond een leuke trip naar het buitenland weer hoog op mijn to do list. Jammer genoeg stond mijn budget het niet toe om een vliegtuig te pakken. Dus de uitdaging aan mij om een goedkoop, uniek en romantisch weekend in een buurland te vinden. Challenge accepted!

Met een niet heel hoogstandje Google-werk (lees: “Romantisch weekend weg”) kwam ik al snel uit op Brugge; de sfeervolle hoofdstad van West-Vlaanderen. Het ouderwetse stadje ligt vlakbij de zee en was slechts 3 uurtjes rijden vanaf Harderwijk: perfect! Maar was dit al romantisch genoeg? Tuurlijk niet. Als Disney ons één ding heeft geleerd is dat het top punt van liefde maar één ding centraal staat: een kasteel (knappe prins op nummer 2).

Slechts 10 minuten buiten het hart van Brugge lag het ouderwetse Bed & Breakfast Domein Leegendael. Een indrukwekkend gerenoveerd kasteel in een bosrijke omgeving to die for! Aan de buitenkant denk je; komt dit uit een slechte horror film? Maar eenmaal binnen springen je ogen open als die van een cartoonfiguur. WOW. Vergeet ook vooral de lieve eigenaresse en haar man van dit hotel niet. Naast een heerlijk ontbijt krijg je namelijk de leukste tips over Brugge en staat ze aan jouw kant wanneer je dreigt te verliezen met een potje schaken.

1452356_10204154914867243_2348972059904429328_n

 

Ouderwets gezellig, zo kan je het B&B wel noemen. Met behang op de muur waarvan je niet eens wist dat het nog bestond tot de hoge muren en prachtige ramen. Het was misschien wel zo kitsch dat je het gewoon geweldig kan noemen! En best of all… een bad voor twee personen. Klaar voor een lekker weekend! Voor €33,33 per persoon per nacht (incl. ontbijt) was dit hotel een echte aanrader.

(Wil je ook Bed & Breakfast Domein Leegendael reserveren? Klik dan hier)

B&B

Natuurlijk zijn we onze hotelkamer ook nog uit geweest om te genieten van de prachtige stad Brugge. Binnen no time was je in het centrum, waar wij de auto voor slechts een paar euro de gehele dag konden parkeren. Vervolgens pakten we de bus (GRATIS!) of liepen we een stukje naar de winkels – dit deed ik alleen als ik mijn handen weer eens niet van de zoetigheid kon afhouden. Wij waren daar in de maand oktober, dus kerst gooide er nog een hoop extra liefde naar je toe. Met de verlichting, de kraampjes, de vreugde kon mijn geluk niet meer op!

Zeg je België, dan zeg je fruit bier, maar nog belangrijker: Chocolade! En liefde en chocolade gaan hand in hand. Met die reden (puur voor research doeleinden) heb ik het één en ander geproefd. Op de grote markt was een gigantische hoeveelheid eetkraampjes te ontdekken. Bij één van deze (kerst)kraampjes kon ik de enige echte Belgische wafels halen. Vanzelfsprekend dat deze gedompeld moesten worden in chocolade. Ach, in een relatie mag je je toch lekker gaan? Deze wafel spoelde ik kort daarna weg met lekkere fruit biertjes – kers en framboos, geniaal die Belgen!

10478558_10204154913147200_8768806398127577357_n

 

Voor het toetje ging ik op jacht naar de lekkerste chocolade van een échte chocolatier. Na wat rond snuffelen kwam ik langs het meest schattige huisje. De zogenaamde Chocolatier Dumon. Via een klein trappetje loop je het smalle winkeltje binnen. Geheel gevuld met chocolade. Een walhalla voor vrouwen!  Met een bakje vol met de meest overheerlijke (stevia) bonbons.

choco

 

De prachtige gebouwen, het heerlijke eten, en het vintage kasteel waren de perfecte ingrediënten voor een romantisch weekend. Met vlinders (en een hoop chocolade) in de onze buiken gingen we na 3 dagen Brugge terug naar het werkende leventje. Thumbs up voor deze perfecte get away!

Dus zoek jij een betaalbaar en liefdevol weekend voor jou en jouw lover? Overweeg dan vooral eens een paar dagen Brugge!

Love <3

 

 

3 gedachten over “100% romantiek in Brugge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Enjoy this blog? Please spread the word :)